Τοποθεσία

  Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας.!! Θεωρούμε υποχρέωση μας να σας πούμε δυο λόγια για την περιοχή μας, τα οποία καλά είναι να γνωρίζετε πριν την επισκεφθείτε . Ο Πλαταμώνας είναι παραθαλάσσια περιοχή στο Νοτιοανατολικό τμήμα του νομού Πιερίας, απέχει 40 χιλ. από την Κατερίνη,50 χιλ. από τη Λάρισα και 100χιλ. από τη Θεσσαλονίκη. Ο Πλαταμώνας έχει περίπου 2.000 μόνιμους κατοίκους και είναι από τα ποιο γνωστά τουριστικά θέρετρα του νομού, που μαγεύει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή ..Μεγάλος αριθμός τουριστών απ” όλο τον κόσμο επισκέπτονται κάθε χρόνο την περιοχή για να απολαύσουν την πεντακάθαρη θάλασσα ,τις πανέμορφες αμμουδερές ακρογιαλιές και το δάσος από τα βαθύσκια πλατάνια που φτάνει μέχρι την παραλία του Αγίου Παντελεήμονα.


  Ένα από τα αξιοθέατα του Πλαταμώνα είναι το φράγκικο κάστρο, που χτίστηκε το 1204 από τον Βονιφάτιο τον Μομφερατικό για να φυλάσσει το πέρασμα προς τη Νότια Ελλάδα .Σήμερα το κάστρο στέκει ακόμη αγέρωχο , κρατώντας την αρχοντιά του , χτισμένο επάνω σε ένα βράχο κατάφυτο και σμιλεμένο από τα κύματα της θάλασσας, τα καλοκαίρια χρησιμοποιείται για διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

  Από το λόφο του Κάστρου μπορείτε να απολαύσετε την ανατολή του ήλιου που ξεπροβάλει , πορφυρός , πίσω από την κορυφή του όρους ¶θου

  Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τις τοποθεσίες <Πηγή της Αρτέμιδος > , <Πηγή των Μουσών>, σε απόσταση μόλις 20χιλ. βρίσκεται το Δίον ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

  Ο Πλαταμώνας είναι τόπος διακοπών για όλες τις ηλικίες και όλα τα βαλάντια.

  Εχει αμμώδες παραλίες πολλών χιλιόμετρων, παραλίες με βότσαλα ,και για πιο απαιτητικούς και λάτρεις του ψαροντούφεκου πετρώδεις . Στην περιοχή υπάρχουν πολλές ταβέρνες και ψαροταβέρνες που είναι έτοιμες να ικανοποιήσουν και τον ποιο απαιτητικό πελάτη, παρέχουν άψογο σέρβις και ποιότητα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα ντόπια ψάρια!

  Η νυχτερινή ζωή του Πλαταμώνα είναι έντονη τα βράδια συγκεντρώνει, στα καλόγουστα παραλιακά μπαράκια και στα μεγάλα club που διαθέτει

  Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε επίσης τους παραδοσιακούς οικισμούς του Παλαιού Παντελεήμονα με την υπέροχη θέα και αρχιτεκτονική, και των Παλαιών Πόρων , οικισμοί χτισμένοι στους πρόποδες του Ολύμπου που προσφέρονται για ρομαντικές πεζοπορίες στα κατάφυτα μονοπάτια τους και για καλό φαγητό !.

  Η περιοχή μας προσφέρεται για καλοκαιρινές και γιατί όχι και χειμερινές διακοπές !!!!

  Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε!!!!!